otpor

14.09.2005.

I pružila mi ruke kao sebe da mi pruža


BIOENERGIJA


Svašta čovjek otkrije na sabahu samo treba pričati s ljudima.

Sjednem ja u komšiluk u kafanicu na prvu jutarnju kafu bez šećera, otvorim novine i kuliram. Ne prođe dugo a ja izgubih svoj mir i rahatluk. Taj nemir se ukaza u vidu jedne gospođice koja sjede za susjedni sto sa sve nekakvim buntom knjiga u naručju. Čitam ja i dalje novine al ne uspjevam ništa pročitati jerbo mi gospojica odvlači pažnju užurbano listajući one knjige. Sve nešto vidim ko i nervozna je, garant ima neki ispit a nije se spremila pa je trese trema.

E tu proradi ona moja emotivnost i slabost zbog koje ja hoću svima da pomognem te presavih uredno one novine i odložih ih s namjerom da je malo razgovorim i da joj pokušam odagnati nelagodnost zbog ispita. Preosjećajan sam, ne valja mi to.
Upitah jel uspjela savladati to toliko gradivo i koji je razred.

Nasmija se ona i kaže hvala, hvala na komplimentu ali ja sam školu odavno završila. Ovo u knjigama je moja uža specijalnost i zanimanje. Bioenergija. Naime, ja ti imam u rukama tu energiju i njima opuštam i liječim. Evo sad ovako na daljinu osjetim vibracije da si ti malo napet a ja uspješno oslobađam od stresa i godilo bi ti da te malo pređem rukama i da te opustim.

Vaaaaaaau rekoh, dušo draga, ništa ti ja to ne vjerujem. Nešto tu ne štima. Da bi osjetila dal sam napet morala bi prići bar na dva`es centi.


Bem ti, svašta čovjek nenadano nauči. Eto recimo, ja sabahile otkrih da sam izgleda i ja taj bioenergetičar jer i ja sam sebe mogu rukom osloboditi napetosti ... al jes doduše da malo ne priliči mojim godinama.
No, sve za nauku i alternativnu medicinu.