otpor

28.08.2005.

Imam jedan strašan plan


POKRET OTPORA


Ja sam u stvari jedna velika ljenčina. Nije da ja neću radit, odradim ja što treba ali gledam da to što prije i što temeljitije uradim da ne bude kakvih greški pa da moram ispravljati te na taj način postignem da imam više vremena da se malo premještam s guza na guz po krevetu. Meni je san da se ubiiiijaaam od dosade, pa se okrenem na jedan bok i kontam šta bi mogao sad raditi pa se onda okrenem na drugi bok i predomislim se. Pa sve ispočetka. E to mi je san snova al da odnekle kapa li kapa, mora se od nečeg i živiti, jel.

E, da bi se to postiglo potreban je kakav posao lahak a parali. Vrtim ja po glavi, vrtim, šta bi to bilo najpodesnije pa skontam ... politika! Kakav poslanik negdje za nešto u nekom domu, dvije-tri sjednice mjesečno a paušal a plata dobra a režije plaćene a prevoz plaćen a ručkovi plaćeni a službeni putevi pa dnevnice ... nabere se tu polijepa svotica. Majka mu stara, eto posla ko stvoren za mene. Palamudit umijem, znači sve uslove za obavljanje te odgovorne i nadasve zahtjevne funkcije imam.

Ne bi to meni možda ni palo na pamet ali kako to obično biva desi se nešto što ti da impuls. Tako se meni zalomi da sjednem sa dvije mlade, fine, jedre, vesele i susretljive aktivistkinje jedne stranke koje su imale izuzetno ... hm ... jel, ubjedljive argumente da se učipim u njihovu partiju. Ne kažem, bilo ih je lijepo i slušat. No ne bio ja Otpor ako popustim pa da odustanem od doktrine koju sam uspostavio tokom godina svog života a ime joj se iskristaliziralo ovih dana ... OTPORIZAM.

Plan se sastoji od slijedećeg:

Prvo treba osnovati stranku čiji ću, logično, ja voljeni i obožavani predsjednik biti a onda treba prikupljati potpise za kandidovanje te ću ja pokušati u narednom periodu prezentirati plan i program rada te ciljeve i polja djelovanja.

Da bih se približio glasačima i bazi potrudiću se da predstavim tok mojih lutanja kroz razne opcije dok se nisam pronašao u ovoj a u svrhu afirmisanja Otporizma te ovim putem pozivam sve one koji žele da se priključe Pokretu Otpora da to i učine sa osmjehom na licu i s geslom na usnama:

"Ko ne zna sebi ugoditi - ne zna ni drugome"